LEVALET

Op de foto van Fred Atax

LEVALET

Al sedert 2012 sieren de tekeningen en collages van Levalet vele Parijse gevels. Deze jonge Franse kunstenaar verrast het publiek met humoristische creaties die meestal bestaan uit tekeningen in Chinese inkt op kraftpapier. Hij benadrukt de absurditeit van bepaalde situaties uit het dagelijkse leven …

Charles Leval, alias Levalet, werd in 1988 geboren in Epinal. Hij groeide op in Guadeloupe waar hij in aanraking kwam met de urban culture en de beeldende kunst. Op zijn 13e begon hij de muren op het eiland te beschilderen. Op zijn 17e keerde hij terug naar de metropool en ging beeldende kunst studeren in Straatsburg. Hij experimenteerde met theater, audiovisuele kunsten, fotografie, beeldhouwkunst en schilderkunst voordat hij zich toelegde op beeldende kunst. Momenteel is hij professor beeldende kunst in Parijs.

De zwart-wit tekeningen van Levalet, met hier en daar een klein kleurcontrast, komen tot leven op straathoeken of drukbezochte plaatsen. Telkens weer maakt Levalet gebruik van beeldhouwwerken of andere decoratieve elementen van gebouwen die hij met de nodige dosis humor transformeert.

Foto van Fred Atax

Levalet op de foto van Fred Atax