DARCO FBI

Op de foto van Fred Atax

DARCO FBI

DARCO werd in 1968 geboren in Bielefeld (Duitsland) en woont al sinds 1976 in Frankrijk. Het is ook in Frankrijk dat hij in 1984 graffiti ontdekt. Hij wordt bekend omwille van zijn stijl die een ‘3D’-effect oproept en de nieuwe generatie graffitikunstenaars heeft beïnvloed. Hij is gespecialiseerd in lettering en behoudt de grafische kant van de contouren, en werkt vooral met perspectief en de dynamiek van vormen en kleuren.

Hij is medeoprichter van de in 1985 opgerichte groep FBI die bestaat uit graffiti-artists van verschillende nationaliteiten. Deze groep is bekend geworden in het graffitimilieu, heeft daarna bekendheid verworven bij het grote publiek door hun originele stijl en onderwerpen, en de afmetingen van hun werken, waardoor ze in 1995 zelfs het Guinness Book of World Records hebben gehaald. Zijn werk is zowel qua inhoud als vorm, uiterst nauwkeurig. Darco is één van de meest actieve bijdragers aan het voortbestaan van graffiti. Hij wordt regelmatig in het buitenland uitgenodigd als artistiek directeur van grote huizen, zoals Hermès. Hij blijft constant op zoek naar stijl en heeft een grote belangstelling

voor de Aziatische en Arabische culturen, waarbij hij zich onderdompelt in hun kalligrafie. Als toonaangevend kunstenaar werd hij reeds geraadpleegd door het Musée National des Arts et Traditions Populaires (RMN).