BEBAR

op de foto van  Fred Atax

BEBAR

Bebar is een jonge Frans-Spaanse kunstenaar geboren in 1993. Hij begint al vroeg te experimenteren met graffiti. Op zijn 16e wordt hij lid van de NSK Crew, in 2013 van de MAC Crew en in 2014 van de WIB Crew. Zijn artistieke benadering is een opmerkelijke combinatie van street art en academische technieken die hij heeft aangeleerd tijdens zijn opleiding in een grote school voor toegepaste kunst. Deze dualiteit is voelbaar in zijn werk, dat hij zelf Bebarbarie noemt.

Tijdens zijn verblijf van 1 jaar in het Narvaland-atelier blijft hij zijn artistieke zoektocht verderzetten naast grote kunstenaars als Kongo en Colorz. Daarna krijgt hij in 2015 een beurs voor een halfjaarlijkse opleiding aan de Parsons School in New York. In deze stad die hem fascineert ontmoet hij belangrijke kunstenaars uit het milieu, zoals Sonic, Kister, of Ink176. Hij sluit zich aan bij verschillende crews zoals MSK TNG ROA en BAD Crew.

De personages van Bebar worden met zijn spuitbus op muren of papier gespoten en zijn de verpersoonlijking van een bepaalde afkeer tegen de belangrijke evoluties van onze maatschappij en haar uitdagingen.

Foto van Fred Atax

BEBAR op de foto van  Fred Atax

Foto van Fred Atax

Bébar op de foto van  Fred Atax